Controle fietsverlichting scholieren

woensdag 9 december 2015

Schagen - Zijdewind - Het wordt al weer vroeger donker en wat de politie opvalt, is dat veel fietsers weer onverlicht over straat gaan. Daarom heeft de politie in de ochtend van woensdag 9 december op twee locaties een controle gehouden op de fietsverlichting van scholieren.

Aan de Havenstraat te Zijdewind passeerde 136 fietsers waarbij er bij 16 personen werd geconstateerd dat de verlichting niet voldeed. Hun ouders krijgen een brief thuis dat hun zoon of dochter zich zonder goed zichtbare verlichting op de openbare weg bevond.

 

 

 

Op de Snevert/Hoep te Schagen werden 133 fietsers gecontroleerd. Hiervan was bij 11 personen de verlichting niet in orde, ook zij krijgen een brief aan hun ouders thuis.

 

 

 

Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten en onverlichte fietsers kunnen dan gemakkelijk in gevaarlijke situaties belanden. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting. Ook is het dragen van oordopjes in het verkeer niet wenselijk. Niet alleen het zicht maar ook het gehoor is noodzakelijk in het verkeer.

 

 

 

De regels voor fietsverlichting kunt u nog eens nalezen op www.ikwiljezien.nl.

 

 

 

Bedenk dat een reparatie aan de verlichting, voordat u de weg op gaat, altijd nog goedkoper is dan een bekeuring achteraf.

 

 

 

2015293170

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Callantsoog | 112 alarmeringen Callantsoog | Goedkoop Tanken in Callantsoog | Supermarkten in Callantsoog | Weerbericht Callantsoog