Pepperspray en vuurwapen

donderdag 9 januari 2014

Schagen - Op dinsdagavond hield de politie een 34-jarige man uit Den Helder aan op verdenking van het in bezit hebben van pepperspray, een vuurwapen en wegens mishandeling.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie melding dat twee personenhinderlijk aanwezig waren in een caf aan de Markt in Schagen. Zij zouden daarook een fles drank hebben willen stelen.

Ter plaatse zag de politie de twee mannen buiten staan. Bijcontrole bleek een van hen nog gezocht te worden door de politie. Toen depolitiemensen hem wilden aanhouden, probeerde hij er vandoor te gaan. Evenverderop wist de politie de man te pakken te krijgen. Omdat hij zich verzette,besloot een politieman om pepperspray te gebruiken. De verdachte bleek echterook pepperspray bij zich te hebben en gebruikte dit tegen de politieman.Uiteindelijk kon de verdachte worden aangehouden. Bij controle bleek hij in zijnjaszak nog een wapen bij zich te hebben. Hoewel het vermoedelijk om eenluchtdrukwapen gaat, leek het erg op een echt vuurwapen. De wapens zijn inbeslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Callantsoog | 112 alarmeringen Callantsoog | Goedkoop Tanken in Callantsoog | Supermarkten in Callantsoog | Weerbericht Callantsoog